Profane kunst

De restauratie van de Sint Janskathedraal werd vaak voor langere tijd stil gelegd. Soms was er slechts geld voor een half jaar, en er zijn ook langere periodes geweest dat er niet gewerkt kon worden. Jacques was toen genoodzaakt om ander werk binnen te halen.

Naast veel werk voor kerken en kloosters, nam Jacques ook vaak opdrachten aan voor profaan werk. Dit kon van alles zijn. Zo werd hij o.a. gevraagd voor gevelstenen, waarvan er nog een aantal in 's-Hertogenbosch te zien zijn. Maar hij heeft ook de Drakenfontein voor het station van 's-Hertogenbosch en een aantal grote tuinvazen van Het Loo gerestaureerd.

Hoewel hij geen fervente liefhebber was van het jaarlijkse carnaval, heeft hij voor de Oeteldonkse Club een narrenstaf gemaakt t.b.v. prins Amadeiro XVI (Pom van der Elst) en de kop van Boer Knillis, het symbool van 's-Hertogenbosch tijdens Carnaval.

Vooral in zijn latere jaren, heeft Jacques veel werk, veelal in hout, gemaakt voor zijn kinderen en verdere familie, voor vrienden, medewerkers van de restauratie en voor het V.V.V van 's-Hertogenbosch

Overzicht van zijn profaan werk (voor zover bekend)